Клімкін анонсував резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України планує підготувати проект резолюції Генеральної Асамблеї ООН через перетворення окупованого Криму у військову російську базу.

Міністерство закордонних справ України планує підготувати проект резолюції Генеральної Асамблеї ООН через перетворення окупованого Криму у військову російську базу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Інтерфакс-Україна.

Клімкін обіцяє звертатися в міжнародні суди з приводу КримуСказано 8 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Є така ідея зробити окрему резолюцію щодо мілітаризації окупованого Криму», - сказав він в ефірі телеканалу ATR.

За словами Клімкіна, з території Криму здійснюються поставки військової техніки до Сирії. Крім того, українська сторона має обґрунтовані підозри, що Росія розмістила на окупованому півострові ядерну зброю або щонайменше інфраструктуру для ядерної зброї.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко закликав Генасамблею ООН негайно вжити заходів через розміщення Росією потужного військового потенціалу в окупованому Криму.

За даними Reuters, Росія в окупованому Криму відновлює військові бази часів Радянського Союзу і почала будівництво нових. При цьому в Москві не намагаються засекретити мілітаризацію Криму.

У РНБО заявили, що Росія після незаконної анексії Криму посилила військове угрупування в Чорноморському регіоні з наступальними цілями, спрямованими проти України і країн Заходу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: