Радбез ООН обговорить ситуацію на окупованому Донбасі

Читать на русском
Українські представники ініціювали проведення засідання Ради безпеки ООН для обговорення ситуації на Донбасі.

Рада Безпеки ООН у вівторок проведе відкрите засідання за ініціативою України, а також за підтримки партнерів у Радбезі, з метою обговорення ситуації на окупованих територіях Донбасу.

Про це в коментарі «Укрінформу» сказав спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Рада Безпеки ООН у вівторок, 30 жовтня, проведене відкрите засідання, присвячене ситуації в окупованих районах Донецької й Луганської областей. Захід відбудеться за ініціативи України разом з групою друзів у Раді Безпеки», – зазначив дипломат.

В останній раз Радбез обговорював проблему російської агресії проти України 29 травня.

«Як ми бачимо, з того часу ситуація лише загострюється», – підкреслив представник Української місії.

Зокрема, через неконтрольовану ділянку кордону в Україну з РФ продовжують прямувати так звані «гуманітарні конвої», надходить зброя, боєприпаси і військовий персонал.

«Російська Федерація та підтримувані нею бойовики регулярно порушують режим припинення вогню на Донбасі, що призводить до жертв серед мирного населення та знищення критично-важливої інфраструктури», – зазначив Ніколенко.

Він підкреслив, що засідання відбудеться напередодні анонсованих в Москві і окупаційною владою псевдо-виборів на Донбасі.

«Україна та її партнери неодноразово заявляли, що, в разі їх проведення, Росія грубо порушить взяті на себе зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, а самі по собі так звані «вибори» є нікчемними», – підкреслив він.

У зв'язку з цим українська сторона підкреслює, що така ситуація «вимагає термінової реакції» Ради Безпеки ООН.

«Крім того, плануємо поінформувати міжнародну спільноту про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, а також російські провокації в Азовському морі», – додав український дипломат.

Обговорення має розпочатися о 15 годині (в 21 по Києву).

Нагадаємо, на Донбасі зник безпілотник спостерігачів ОБСЄ. Раніше в ОРДЛО виявили «гуманітарний конвой» РФ з військовими машинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: