Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв найближчим часом ініціювати скликання нормандського формату задля обговорення запровадження миротворчої місії на Донбасі

29 травня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв найближчим часом ініціювати скликання нормандського формату задля обговорення запровадження миротворчої місії на Донбасі. «Я впевнений у тому, що ми маємо це обговорити в рамках нормандського формату. Я ініціюю його скликання найближчим часом. Нам не можна втрачати жодного тижня», – заявив Порошенко (відео:31:48).
Виконано
Сказано 29 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=IUdZuvxvFFU
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-zustrivsya-z-ministrom-zakordonnih-sprav-47902
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/06/12/novyna/svit/zustrich-holiv-mzs-normandskoyi-chetvirky-podrobyczi

Результат

29 травня 2018 року президент України Петро Порошенко доручив заступнику глави його Адміністрації виїхати до Берліна для підготовки зустрічі в нормандському форматі.

31 травня 2018 року Петро Порошенко провів робочу зустріч із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. Сторони наголосили на важливості якнайскорішого розгортання багатонаціональної операції з підтримання миру під егідою ООН. Під час зустрічі було підтримано ідею розглянути це питання в рамках наступного засідання міністрів закордонних справ країн нормандського формату. Вже наступного дня глава МЗС Німеччини анонсував проведення 11 червня у Берліні зустрічі нормандської четвірки.

11 червня 2018 року відбулась зустріч нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ. На зустрічі обговорювали питання розгортання миротворчої місії ООН на території Донбасу та вперше порушили питання звільнення українських політв'язнів, незаконно утримуваних Росією.