У Кабміні прокоментували заяву Хуга

Читать на русском
Кириленко заявив, що екс-заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Александр Хуг весь час на посаді підтримував російську точку зору про конфлікт на Донбасі.

Віце-прем'єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявив, що екс-заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Александр Хуг весь час на посаді підтримував російську точку зору про конфлікт на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Twitter.

«Якщо Александр Хуг як заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не вважає Росію агресором, значить, він стояв весь час на російській точці зору про «внутрішній конфлікт в Україні», – написав він.

Також Кириленко назвав позицію Хуга «абсурдною».

Раніше Хуг підтвердив, що місія виявила на Донбасі кадрових військових із Росії, але не визнав РФ агресором.

Нагадаємо, 31 жовтня колишній перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, який пішов із посади 1 листопада, заявив, що залишає Україну з відчуттям тривоги, оскільки за 4 роки «мало що змінилось», але сподівається, що війну ще можна завершити.

Хуг залишає свою посаду: як місія ОБСЄ працювала в 2014-2018 рокахСлово і Діло підбило проміжні підсумки діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялося, 25 жовтня Foreign Policy оприлюднило інтерв'ю з Хугом, в якому той розповів, що моніторингова місія бачить, як колони техніки їдуть із РФ на Донбас, проте припускає, що люди в російській формі в ОРДЛО можуть і не бути росіянами.

Згодом відоме американське видання Foreign Policy виправило інтерв'ю з першим заступником голови моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александром Хугом – видалили цитату, де він говрить, що прямих доказів присутності росіян у лавах бойовиків у ОБСЄ немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: