Foreign Policy змінило цитату Хуга про Донбас

Читать на русском

Скандальну цитату Хуга американський журнал Foreign Policy прибрав з інтерв'ю. Йдеться про те, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів російської присутності на Донбасі.

Американський журнал Foreign Policy прибрав з інтерв'ю з першим заступником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом частину, де він заявляє про те, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів російської присутності на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у врізці до інтерв'ю на сайті видання.

«Виправлення, 25 жовтня 2018 року. У більш ранній версії Хуг заявив, що ОБСЄ не бачила прямих доказів російського втручання на сході України. Ми виключили це зауваження, оскільки воно не передає його точку зору. Він далі цитує факти та спостереження, які зафіксували його спостерігачі», – йдеться в оновленому тексті інтерв'ю.

У початковій версії, відповідаючи на запитання, якою є позиція ОБСЄ щодо втручання Росії в події на сході України, Хуг сказав: «Щодо того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання – ред.)».

Але водночас, за словами заступника голови СММ ОБСЄ, місія фіксувала конвої, які в'їжджають в Україну та виїжджають з неї ґрунтовими дорогами вночі в районах, де немає офіційних пунктів пропуску.

Також Хуг заявив, що спостерігачі бачили «конкретні типи зброї», в тому числі військове електронне озброєння.

Як писало «Слово і Діло», уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, коментуючи заяву Хуга, висловила надію, що його заява – невдале формулювання, а не усвідомлена позиція.

Раніше стало відомо, що на окупованому Донбасі ворожі проросійські угруповання продовжують порушувати угоду про відведення озброєнь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: