Війну на Донбасі можна припинити за годину – Хуг

Читать на русском
Хуг вважає, що його, часом невдячна, робота буде використана для припинення війни й стане важливою навіть в історичному сенсі.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, який іде з цієї посади з 31 жовтня, вважає, що бойові дії на Донбасі можна припинити протягом однієї години.

Про це він сказав у інтерв'ю «Голосу Америки», пише «Слово і Діло».

Чи можливо скасувати «вибори» в ОРДЛО та чи є ризик ескалації?Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі.

При цьому, підкреслює Хуг, на повне завершення піде набагато більше часу.

Відповідаючи на питання, як йому було вислуховувати докори про шпигунство й навіть звинувачення в тому, що діяльність його місії використовували для атак, які спричинили смерть людей, він визнає, що опинитися між двома сторонами, що воюють, «невелика приємність».

«Я б збрехав, якби сказав, що це легко», – говорить він.

Однак Хуг вважає, що його, часом невдячна, робота буде використана для припинення війни й стане важливою навіть в історичному сенсі.

Після завершення конфлікту, говорить заступник голови СММ, настане час вирішення інших проблем, пов'язаних із війною. Як приклад наводить розмінування територій. При цьому він ухиляється від відповіді про винну сторону, кажучи, що «це не допомагає йому вирішити завдання, які стоять».

На завершення Хуг розповів, що після складання своїх повноважень у СММ має намір подорожувати Україною, щоб «побачити не лише війни». Зокрема, він має намір відправитися в гори.

Раніше на Донбасі виявили новітню російську систему зв'язку.

Нагадаємо, Червоний Хрест відправив на Донбас гуманітарку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: