Савченко провалила обіцянку домогтися визнання Росії державою-агресором

Читать на русском
Під час ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу Надія Савченко утрималася від голосування.
ukr.media

Народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Надія Савченко не виконала свою обіцянку домогтися визнання Росії державою-агресором.

Таку обіцянку вона дала 18 вересня 2014 року, коли була кандидатом у народні депутати, нагадує «Слово і Діло».

Нагадаємо, що на позачергових виборах 2014 року лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко поступилася першим місцем у списку кандидатів на виборах до Верховної Ради полоненій льотчиці Надії Савченко. Перебуваючи в російській в'язниці, Савченко стала кандидатом у народні депутати.

«Необхідно запровадити власні санкції проти Росії, домогтися визнання її державою-агресором і спонсором тероризму, «ДНР» і «ЛНР» – терористичними організаціями», – йдеться в тексті передвиборчої програми на сайті Центральної виборчої комісії 18 вересня 2014 року.

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу, зокрема, йшлося про визнання Російської Федерації державою-агресором. 18 січня 2018 року Верховна Рада України ухвалила законопроект. При цьому Надія Савченко утрималася від голосування й провалила свою обіцянку.

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», Надія Савченко дала 32 обіцянки, з яких 3 виконала, а 11 – провалила.

Раніше ми писали про те, як депутати голосували за законопроект щодо реінтеграції Донбасу. Також ми повідомляли про те, як Надія Савченко не виконала обіцянку звернутися до КСУ за роз'ясненням щодо конституційності скасування «закону Савченко».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: