У Раді хочуть почути від Порошенка, чи має він бізнес у країні-агресорі

Читать на русском

Чи працює Порошенко на Росію? Народні депутати чекають відповіді від глави держави в Раді. У листі-зверненні запитують про зловживання владою, бізнес у РФ і гроші для Ахметова.

Кілька десятків народних депутатів чекають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

Як пише «Слово і Діло», лист-звернення оприлюднив 24 вересня в Facebook позафракційний нардеп Віктор Чумак, який балотуватиметься на посаду президента на виборах у 2019 році.

За словами парламентаря, лист підписали 40 нардепів.

Як свідчить оприлюднений нардепом документ, депутати вимагають «публічного роз’яснення всіх фактів, які були оприлюднені українськими та іноземними ЗМІ й мають ознаки злочину».

Зокрема, Порошенка просять спростувати чи підтвердити наявність незадекларованого майна, виведеного в офшори, незадекларованого зернового та крохмального бізнесу в Російській Федерації. Від глави держави хочуть почути, чи зловживав він владою при проведенні тендерів на постачання української армії та при замовленні ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний» підприємству «Завод «Кузня на Рибальскому».

Також Порошенку поставлять запитання щодо впровадження схеми «Роттердам плюс», яка внаслідок закупівлі вугілля за завищеними цінами призвела до підвищення тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року.

Також з'ясувалося, хто вже заявив про намір брати участь у виборах. Експерти не виключають, що президентські вибори в 2019 році можуть стати бумом «нових облич» у гонитві за найвищу посаду в країні.

Також «Слово і Діло» писало про топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: