Рефінансування НБУ: суд зобов'язав НАБУ провести допит

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро допитати одного з фігурантів справи про можливу розтрату коштів Нацбанку.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро допитати колишню голову ради директорів Дельта Банку Олену Попову у межах кримінального провадження про можливу розтрату рефінансування Національного банку України комерційними банками.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Ідеться про можливу розтрату 12 мільярдів гривень рефінансу Нацбанку посадовими особами Південкомбанку, банку «Київська Русь», Міського Комерційного Банку, Автокразбанку, Терра Банку, Дельта банку, банку «Хрещатик», банку «Фінанси і кредит», Фінростбанку та Інтеграл банку.

Так, під час розслідування адвокат Денис Бугай подав клопотання до НАБУ про проведення допиту Попової в режимі відеоконференції. Однак допиту так і не провели. Своєю чергою адвокат Бугай подав скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, яке полягає в нездійсненні процесуальних дій. Суддя її задовольнив і зобов'язав Національне бюро провести цей допит.

Адвокат Попової також зазначав, що в ході розслідування НАБУ отримано 11 тимчасових доступів до документів, підписаних його клієнткою, які безпосередньо стосуються її діяльності, особистих даних, інформації щодо телефонних з'єднань та її місцезнаходження.

Нагадаємо, НАБУ вивчить кредитні договори Автокразбанку в справі розтрати рефінансу. Також у цій справі детективи отримали документи з австрійського банку. Раніше Національне бюро докладно вивчило документи Автокразбанку в справі розтрати рефінансу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: