Розтрата рефінансування НБУ: НАБУ отримало документи з австрійського банку

Читать на русском
До Антикорупційного бюро надійшли документи з австрійської установи у справі про розтрату рефінансу Нацбанку.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату понад 12 мільярдів гривень рефінансування Національного банку України детективи НАБУ отримали документи з австрійського банку, що фігурує у справі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що в період 2014-2015 років службові особи Нацбанку, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою з посадовими особами низки банків, у тому числі Інтеграл банку, розтратили кошти НБУ на загальну суму понад 12 млрд грн на користь комерційних банків шляхом їх незаконного рефінансування.

Так, 20 січня 2017 року слідчий суддя дозволив детективам НАБУ отримати документи про відкриття кореспондентського рахунку Інтеграл банку в австрійському Meinl Bank Aktiengeselschaft, рух коштів на рахунку та інші документи. Зазначені документи були отримані детективами ще 31 січня 2017 року й були визнані 9 липня 2018 року речовими доказами. У зв'язку з цим детектив просив суд накласти на них арешт.

Суддя відмовив у накладенні арешту, зазначивши, що детектив не надав у судовому засіданні наявності в нього достатніх підстав вважати, що речові докази можуть бути знищені, пошкоджені, спотворені, втрачені тощо.

Нагадаємо, НАБУ детально вивчить документи Автокразбанку в справі розтрати рефінансу.   Раніше Бюро отримало доступ до документів НБУ у справі про розтрату рефінансування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: