НАБУ детально вивчить документи Автокразбанку в справі розтрати рефінансу

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали доступ до документів Нацбанку, а саме інформації про договір із Автокразбанком.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату комерційними банками в змові з посадовими особами Національного банку України детективи НАБУ отримали доступ до договору про іпотеку між Автокразбанком і регулятором.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, сообшает «Слово і Діло».

У клопотанні детектив відзначав, що 17 березня 2014 року між Нацбанком і Автокразбанком був укладений кредитний договір про надання кредиту для збереження ліквідності в сумі 52 мільйони гривень на термін із 17 березня 2014 до 12 березня 2015 року. З метою забезпечення виконання Автокразбанком зобов'язань за вказаною кредитною угодою 29 травня 2014 року був укладений договір про іпотеку.

За цим договором предметом іпотеки виступало нерухоме майно Автокразбанку, а саме: 1/10 приміщення готелю загальною площею 2321,6 кв. м; підвальні приміщення загальною площею 385,7 кв. м; нежитлове вбудоване приміщення загальною площею 320,1 кв. м в житловому будинку; перша черга реконструкції комплексу будівель під спортивно-оздоровчий комплекс загальною площею 308,2 кв. м; земельна ділянка загальною площею 0,1594 га; адміністративно-побутова будівля спортивно-оздоровчого комплексу загальною площею 169,4 кв. м і нежитлове вбудоване-прибудоване приміщення загальною площею 1128,9 кв. м (вартість 9,52 млн грн).

За інформацією Бюро, в подальшому нежитлове вбудоване-прибудоване приміщення загальною площею 1128,9 кв. м було продане невідомій особі, але вже за вдвічі меншу ціну – 4,66 млн грн. Наразі з метою перевірки можливих фактів розтрати коштів НБУ виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, а саме до листування між регулятором і Автокразбанком, постанов НБУ та документів, пов'язаних із договором іпотеки. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів НБУ в справі про розтрату рефінансування.

Раніше Бюро також отримувало доступ до інших документів Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: