НАБУ отримало доступ до документів НБУ у справі про розтрату рефінансування

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують збиратися документи у справі про можливу розтрату понад 12 мільярдів гривень Нацбанку.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливу розтрату понад 12 мільярдів гривень Національного банку України детективи НАБУ отримали доступ до документів регулятора щодо стану заборгованості Терра Банку.

Відповідний дозвіл надав суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, у період 2014-2015 років посадові особи НБУ, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою з посадовими особами Південкомбанку, Банку «Київська Русь», Міського Комерційного Банку, Автокразбанку, Терра Банку, Дельта Банку, Банку Хрещатик, банку «Фінанси та Кредит», Фінростбанку і Інтеграл-банку розтратили кошти НБУ на загальну суму понад 12 млрд грн на користь зазначених комерційних банків, шляхом їх незаконного рефінансування.

Під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2014 між Нацбанком і Терра Банком було укладено кредитні договори про надання кредитів рефінансування, стабілізаційних кредитів і кредитів для підтримки ліквідності. Постановою правління НБУ від 21 серпня 2014 року №518 Терра Банк віднесений до категорії неплатоспроможних.

У зв'язку з цим у слідства виникла необхідність у встановленні стану заборгованості Терра Банку перед НБУ за кредитними договорами наданими протягом 2014 року. У Бюро просили надати доступ до документів Нацбанку щодо тану заборгованості Терра Банку.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, у рамках цієї справи НАБУ вже отримувало доступ до документів Нацбанку.

Раніше Бюро також отримало доступ до документів ФГВФО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: