Виведення рефінансу Нацбанку: НАБУ отримало доступ до документів ФГВФО

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро проаналізують результати перевірки Фондом гарантування вкладів операцій Південкомбанку.
Південкомбанк

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування можливого виведення рефінансування Національного банку керівництвом Південкомбанку на суму в 38 мільйонів доларів отримало доступ до документів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання правоохоронців, пише «Слово і Діло».

У НАБУ розповіли, чому прийшла на допит заступниця голови НБУУ Національному антикорупційному бюро підтвердили проведення допиту заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової.

Детектив НАБУ просив надати тимчасовий доступ до документів ФГВФО з можливістю ознайомитися з ними й зробити копії. У клопотанні зазначалося, що антикорупціонерів цікавлять результати проведених аналітичних досліджень щодо операцій Південкомбанку, зокрема отримання стабілізаційного кредиту від Нацбанку, його подальше використання, звзначення в звітності та в бухгалтерському обліку факту обтяження заставою коштів, розміщених на кореспондентському рахунку в Meinl Bank Aktiengeselschaft у розмірі 38 мільйонів доларів.

За інформацією Бюро, після введення тимчасової адміністрації в Південкомбанк договір застави коштів на рахунку в MBA та рішення керівних органів управління банком про надання дозволу на укладення такого договору не були виявлені.

Суддя повністю задовольнив клопотання.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, скільки коштів рефінансування НБУ вивели банки за версією НАБУ.

Раніше детективи Бюро отримали доступ до документів трьох офшорів у справі про рефінанс Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: