НАБУ вивчить кредитні договори Автокразбанку в справі розтрати рефінансу

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевірять договору про видачу Автокразбанком кредитів юрособам, які були гарантією після видачі рефінансування.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату коштів Національного банку Автокразбанк детективи НАБУ вирішили вивчити кредитні договори комерційного банку з юридичними особами.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вбачається з матеріалів клопотання, 17 березня 2014 року між Нацбанком та Автокразбанком був укладений договір про надання кредиту для збереження ліквідності в сумі 52 мільйони гривень на термін із 17 березня 2014 року до 12 березня 2015 року.

З метою забезпечення виконання Автокразбанком зобов'язань за кредитним договором між НБУ і комерційним банком був укладений договір застави майнових прав. За вказаним договором, Автокразбанк передав у заставу НБУ майнові права за кредитними договорами, укладеними з 37 юридичними та фізичними особами. Уже в травні Автокразбанк визнали неплатоспроможним.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до цих кредитних договорів, а також інформації на рахунках вищевказаних юридичних і фізичних осіб. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ встановило схему виведення коштів із Дельта Банку.

Раніше детективи вирішили детально вивчити документи Автокразбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: