Розтрата рефінансу Нацбанку: НАБУ отримало доступ до документів регулятора

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують вивчати документи Нацбанку у справі про розтрату 12 млрд грн рефінансування комерційними банками.
Національний банк Українифото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати 12 мільярдів гривень рефінансування Національного банку України комерційними банками за попередньою змовою з чиновниками регулятора отримали тимчасовий доступ до документів НБУ.

Такі рішення ухвалив Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У Бюро просили надати тимчасовий доступ до речей і документів Нацбанку, в яких міститься інформація про Інтеграл-Банк і Південкомбанк. Зокрема, детектив вказував, що Бюро необхідна інформація щодо заборгованості Інтеграл-Банку та Південкомбанку перед НБУ; погашення зазначеними банками заборгованості перед регулятором за кредитними договорами про надання рефінансування; зверненнями про стягнення на майно і майнові права, якими було забезпечене виконання зобов'язань банками перед НБУ за кредитними договорами; погодження НБУ рішень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про затвердження початкової ціни реалізації, граничного розміру уцінки, а також порядку й способу реалізації майна та майнових прав переданих в заставу двома банками; подальшої реалізації майна та майнових прав, переданих банками в заставу регулятору, а також листування НБУ, банків і ФГВФО з приводу ціни на вказане майно.

Також детектив клопотав про доступ до документів Нацбанку, а точніше, до листа Дельта Банку від 2011 року та довідки Дельта Банку від 2011 про встановлення кореспондентських відносин з австрійським Meinl Bank Aktiengeselschaft із можливістю їх вилучення.

Всі клопотання суд задовольнив.

Нагадаємо, в рамках цієї справи НАБУ отримало доступ до документів ФГВФО.

Раніше Бюро почало перевірку рахунку екс-власника Конверсбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: