В УПЦ КП прокоментували інформацію про заборону для Філарета очолювати нову церкву

Читать на русском
Процес підготовки до об'єднавчого Собору триває, а виборчий процес і висування кандидатур відбуваються тільки на цих зборах.

Заява Московського Патріархату про те, що керівники УПЦ КП та УАПЦ Філарет і Макарій не зможуть брати участь у виборах глави нової Української православної церкви - «чергове московське інформаційне вкидання».

Про це архієпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Він зазначив, що явна мета поширення такої інформації - ускладнити ситуацію, посіяти суперечки, перешкодити процесу, що зараз підходить до успішного завершення. Процес підготовки до об'єднавчого Собору триває, а виборчий процес і висування кандидатур відбуваються тільки на цих зборах.

Також Зоря додав, що варто довіряти тільки офіційним заявам про процес, які поширюються від Вселенського Патріархату та Патріарха Варфоломія, або від Київського Патріархату та Патріарха Філарета, а також від повноважних представників президента України і від нього особисто.

Нагадаємо, раніше керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Антоній заявив, що надання Томосу УПЦ є геополітичним питанням, а також те, що в листі з Фанара є заборона на участь у виборах для лідерів УПЦ КП і УАПЦ Філарету і Макарію.

Як відомо, в суботу президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: