Синод УПЦ КП затвердив повну і скорочену форми титулу Філарета

Читать на русском
Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета.

Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета.

Відповідне рішення опубліковано на сайті церкви, пише «Слово і Діло».

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

«У зв'язку зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві, беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков та інші суттєві обставини, ввести для предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату повну і скорочену форми титулу», - сказано в рішенні Синоду.

Згідно з рішенням, повний титул предстоятеля УПЦ КП буде мати таку форму: «Святіший і Блаженніший (ім'я), Архиєпископ і Митрополит Києва - Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Русі-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархимандрит».

Скорочений титул буде мати таку форму: «Святіший (ім'я), патріарх Київський і всієї Руси-України».

«У відносинах із іншими помісними православними церквами припустимою формою є «Блаженніший Архієпископ (ім'я), Митрополит Київський і всієї Русі-України» і похідні від нього», - визначили на засіданні Синоду.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко прокоментував передачу Андріївської церкви Вселенського патріарха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: