В УПЦ КП визначилися з кандидатурою на посаду предстоятеля помісної церкви

Читать на русском
Українська православна церква Київського патріархату висуне свого предстоятеля Філарета на посаду голови єдиної церкви автокефальної церкви.

Українська православна церква Київського патріархату висуне свого предстоятеля Філарета на посаду голови єдиної церкви автокефальної церкви. Сам Філарет не висуватиме свою кандидатуру на об'єднавчому соборі.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції заявив патріарший намісник, митрополит Єпіфаній, передає кореспондент «РБК-Україна».

Коли чекати томосу про автокефалію? Заява ФіларетаУкраїна виконала всі умови для отримання томосу про автокефалію православної церкви і чекає томосу

За його словами, сам Філарет не висуватиме свою кандидатуру.

«Його будемо ми, архієреї Київського патріархату, одноголосно висувати. Всі 40 архієреїв єдині в тій думці, що лише святіший патріарх має всі необхідні якості для того, щоб очолити помісну православну церкву», – заявив Єпіфаній.

Він також уточнив, що предстоятеля єдиної церкви обиратимуть на об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, раніше Філарет пояснив механізм переходу церков до Єдиної автокефальної. За його словами, після утворення єдиної церкви значна частина православних залишиться в Російській православній церкві в Україні.

«Якщо 2/3 парафіян проголосують за українську церкву, то храм разом із парафіянами перейде до Української православної церкви. Якщо 2/3 немає, а парафія перебуває в Московському патріархаті, то вона й залишиться в МП», – пояснив патріарх Філарет.

До цього повідомлялося, що в Об'єднавчому соборі візьмуть участь щонайменше 10 архієреїв УПЦ МП.

Також Філарет повідомляв, що майбутній очільник Єдиної української помісної православної церкви матиме відповідати окремим критеріям, за якими його зможуть обрати на Об'єднавчому Архієрейському соборі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: