Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 5 жовтня до 1 листопада

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати нові обіцянки політиків. Сьогодні розбираємося, що минулого місяця наобіцяв і встиг виконати президент України Петро Порошенко. З 5 жовтня до 1 листопада глава держави дав 7 обіцянок, одну провалив, а ось нових виконаних запевнень в його активі немає.

Невиконана обіцянка Порошенка стосується ремонту дороги державного значення в Миколаївській області Т-15-08. У вересні президент пообіцяв, що її ремонт буде завершений у найближчий місяць. Наприкінці вересня начальник Служби автодоріг області Андрій Максименко повідомив, що дорога практично зроблена, але для її завершення необхідно майже 50 мільйонів гривень.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує протягом 3 років збудувати 136 сховищ для ЗСУСказано 11 жовтня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

У середині минулого місяця голова обласної адміністрації Олексій Савченко заявив, що ремонт завершений у повному обсязі, область не може прийняти на баланс дорогу через відсутність необхідних коштів – потрібно було розрахуватися за ремонт ще влітку, але область не отримала кошти від митного експерименту. Міністр інфраструктури Володимир Омелян, своєю чергою, повідомив, що фінансування дороги буде перенесене на 2019 рік. Таким чином, Порошенко обіцянку провалив.

Верховна Рада нещодавно ухвалила закон про банкрутство, Порошенко пообіцяв підписати його протягом двох тижнів після надходження до Адміністрації президента. Також глава держави заявив, що внесе законопроект, який скасує указ про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій. «Я вивчав. Я дав доручення для того, щоб цей указ скасувати (указ від 10 липня 1998 року «Про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій» – ред.). Ми маємо внести відповідний закон, для того щоб його (указ – ред.) скасувати. Закон буде внесений», – сказав він.

Крім того, 16 жовтня глава держави пообіцяв найближчим часом винести на Національну раду реформ законопроект про посилення покарання за порушення виборчого законодавства. «І будемо робити все можливе, щоб не допустити підкупу голосів і російського втручання, що особливо небезпечно», – підкреслив Порошенко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як часто Петро Порошенко спілкувався зі ЗМІ протягом своєї каденції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: