Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 3 серпня до 4 жовтня

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати нові обіцянки політиків. Сьогодні розбираємося, що за два місяці наобіцяв і встиг виконати президент України Петро Порошенко. З 3 серпня до 4 жовтня він дав 7 нових обіцянок, одну провалив, 5 – реалізував.

Очікувано провалив глава держави обіцянку провести в Ялті форум «Ялтинська європейська стратегія» (YES). Зустріч і цього року пройшла в Києві.

Продовжує переслідувати президента тема з «Рошен». Наприкінці вересня Порошенко пообіцяв, що виробництво на фабриці запущене не буде. «Менеджмент «Рошен» ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив фабрику в Липецьку. Хто бажає, може поїхати й перевірити: на воротах замки, тисячі людей звільнені, виробництво зупинене й не буде запущене», – заявив він.

Дав Порошенко кілька нових обіцянок на військову тематику. Зокрема, запевнив, що наступного року витрати на оборону та безпеку складуть 5,36% ВВП, а зарплата військових збільшиться на 30%. Крім того, до кінця року, за словами Порошенка, будуть завершені роботи зі створення й модернізації понад 20 зразків озброєння та військової техніки.

Виконав президент обіцянку до 30 вересня надіслати повідомлення Росії про непродовження дії Договору про дружбу та співробітництво. Рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення договору Порошенко ввів у дію 17 вересня, а вже 21 вересня Росії була вручена офіційна нота.

«Членство в Альянсі – це наша стратегічна мета. І найближчим часом я планую ініціювати внесення змін до Конституції для того, щоб зробити цей процес незворотнім, вказавши в Конституції стратегічні цілі розвитку держави – членство в Європейському Союзі та членство в Північноатлантичному альянсі», – пообіцяв Порошенко в березні. Відповідні зміни президент зареєстрував у Раді у вересні, й депутати вже проголосували за них.

Детальніше – в нашому дайджесті.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як змінювалася риторика Петра Порошенка в посланнях до Верховної Ради за час його каденції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: