Євросоюз розкритикував Росію за запровадження санкційного списку

Читать на русском
В Європейському Союзі заявили, що санкції Росії щодо українських компаній і фізичних осіб необґрунтовані й спрямовані на загострення конфліктної ситуації.

В Європейському Союзі заявили, що санкції Росії щодо українських компаній і фізичних осіб необґрунтовані й спрямовані на загострення конфліктної ситуації.

Про це в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» сказали в представництві ЄС в Україні, пише «Слово і Діло».

Росія запровадила економічні санкції проти України: що пишуть у соцмережахРосія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, син президента та Арсен Аваков.

«Рішення російського уряду запровадити фінансові заходи проти українських осіб і компаній є необґрунтованим. Необхідно уникати кроків, спрямованих на загострення ситуації й таких, що підривають пошук рішення заради відновлення територіальної цілісності України», – відзначили в представництві ЄС.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів проти України. Під російські санкції потрапили 322 українських громадянина й 68 компаній.

Серед тих, на кого поширюються санкції, – судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади України та великих українських компаній, а також юридичні особи.

Раніше в БПП розповіли, чому Порошенко не потрапив до списку санкцій РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: