Меркель висловилася щодо нових тарифів на газ в Україні

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася щодо нових тарифів і цін на газ в Україні. Про це вона сказала під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася щодо нових тарифів і цін на газ в Україні.

Про це вона сказала під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм і лідерами парламентських фракцій у четвер, 1 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

До нас їде канцлер: Меркель і Порошенко обговорять Донбас і реформиВізит Ангели Меркель в Україну стане другим за останні 4 роки. Канцлер зустрінеться з президентом України Петром Порошенком.

«Моє прохання - то, що стосується цін на енергоносії - питання досить контроверсійне, спірне. Навіть якщо є різні думки щодо цін на енергоносії, не треба, щоб виникало враження, що газ або нафту можна отримати за нульовим тарифом», - зазначила Меркель.

На її думку, Україні потрібно відходити від загальних субсидій і надавати індивідуальні субсидії.

«Це - центральне питання. Ми в Німеччині завжди йшли по шляху, який був важким - відходити від загальних субсидій і надавати індивідуальні субсидії. Якщо всі отримають субсидії, навіть ті, хто може оплатити енергоносії, про успіх говорити не можна. Ми бачимо, що шлях важкий. Але потрібно враховувати реальність», - підкреслила канцлер ФРН.

Нагадаємо, в Україні з 1 листопада ціна на газ для населення зросла на 23,5%, до 8550 гривень за тисячу кубометрів. Відповідне рішення прийняв Кабмін 19 жовтня.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко повідомив, про що говорив з Меркель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: