Із кримського СІЗО звільнили капітана затриманого українського судна

Читать на русском
Із слідчого ізолятора окупованого Сімферополя звільнили капітана затриманого українського судна ЯМК-0041. Новицького відпустили під підписку про невиїзд.

Зі слідчого ізолятора окупованого Сімферополя звільнили капітана затриманого українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Прорвана блокада: як судновласники ігнорують заборону на відвідування КримуНайчастіше заборона України на відвідування портів Криму порушують суду під прапором Російської Федерації.

Повідомляється, що Новицькому змінили запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. Зазначимо, таким чином, окупаційна влада звільнила з-під варти всіх членів екіпажу ЯМК-0041.

Нагадаємо, у вівторок, 30 жовтня, в Криму звільнили 7 українських моряків, яких із травня утримували на півострові. Серед звільнених були три члени екіпажу ЯМК-0041. Українська сторона підкреслює, що моряків звільнили не за обміном на моряків судна «Норд», які, на відміну від українців у СІЗО, вільно пересувалися територією України.

Риболовецьке судно ЯМК-0041 затримали 4 травня біля берегів окупованого Криму.

Російська сторона звинуватила його моряків у порушенні заборони на вилов камбали на шельфі. Інцидент стався після затримання наприкінці березня в Азовському морі сейнера «Норд».

На його капітана Володимира Горбенка завели справу за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: