У ВМС розповіли, що подальша ескалація не виключена в Чорному морі

Читать на русском
В Азовському морі знаходиться 36 кораблів РФ і катерів, які озброєні. Україна теж відправить кораблі, якщо Москва піде на відкритий конфлікт.

Командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко констатував, що ситуація в Азовському морі залишається напруженою.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Резолюція через ескалацію в Азовському морі. Чи загрожує щось РФ?Європарламент готує резолюцію щодо санкцій проти РФ через ескалацію в Азовському морі. Чи будуть наслідки для РФ, знають експерти.

«З точки зору військових, ситуація в Азовському морі, яка є, дуже напружена. Як вже було сказано Держприкордонслужбою, там знаходиться близько 120 (РФ - ред) кораблів і катерів, але таких, які можуть діяти або обслуговувати судна і мають озброєння - всього 36. А тих, що мають досить озброєння - 24. Ми наростили зусилля, ми перекинули туди поки що катерну групу, яка вже виконує завдання бойової служби», - сказав Воронченко.

За його словами, все це впливає на ситуацію з безпекою в Приазов'ї, торгівлю і судноплавство. Воронченко додав, що за останній тиждень зупинок українських судів не відбувалося.

«Я вважаю, що подальша ескалація може бути проведена в Чорному морі», - спрогнозував Воронченко.

Раніше Воронченко заявляв, що у разі загострення ситуації в Азовському та Чорному морях ВМС України застосують силу проти країни-агресора.

Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі. Резолюція закликає держави-члени ЄС чітко заявити, що цілеспрямовані санкції проти Росії будуть посилені у разі подальшої ескалації конфлікту в Азовському морі.

Також Клімкін розповів про провокації РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: