ФСБ заарештувала затримане українське судно

Читать на русском
У Росії наклали арешт на затримане в Чорному морі українське риболовецьке судно ЯМК-0041, а проти його капітана порушили кримінальну справу про браконьєрство.

У Росії наклали арешт на затримане в Чорному морі українське риболовецьке судно ЯМК-0041.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє ФСБ РФ у середу, 16 травня.

У спецслужбі заявляють, що українських моряків затримали нібито у виключній економічній зоні Росії. Вони поставили сітки для вилову камбали-калкана.

«Видобуток цієї риби із середини квітня до середини червня в акваторії Чорного моря заборонений повсюдно на всій території континентального шельфу», – зазначили в ФСБ.

В українців вилучили й випустили в море 161 камбалу, чотири трав'яних краби й три чорноморські акули-катрана. При цьому в сітках загинули 46 морських свиней, 17 камбал і два катрани.

«Щодо капітана судна, громадянина України Новицького В. В., порушена кримінальна справа про браконьєрство. На судно наклали арешт», – додали у ФСБ.

Нагадаємо, 4 травня російський сторожовий корабель «Аметист» затримав у Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали. Стверджувалося, що п'ятьох українців затримали «у винятковій економічній зоні Росії» неподалік від кримського мису Тарханкут.

Пізніше в Держприкордонслужбі України звинуватили в інциденті капітана ЯМК-0041. У відомстві стверджують, що судно мало дозвіл на виловлення риби в межах 12 морських миль. Права виходу за цю межу в команди не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: