В ДПСУ прокоментували можливість обміну екіпажами ЯМК-0041 і Норд

Читать на русском
Українська сторона виключає можливість обміну затриманого екіпажу кримського судна Норд на екіпаж ЯМК-0041.

Українська сторона виключає можливість обміну затриманого екіпажу кримського судна Норд на екіпаж ЯМК-0041, який утримують в анексованому Криму.

Про це пише Крим. Реалії з посиланням на помічника голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, передає Слово і Діло.

За його словами, обмін неможливий.

«Це повний абсурд, тому що і ті, і інші є громадянами України. Тому обмін неможливий по суті. До того ж, членів екіпажу затримали у водах, які є українськими. Тому з української правової позиції говорити про законність цього затримання немає підстав», - заявив Слободян.

Нагадаємо, 4 травня російський сторожовий корабель Аметист затримав в Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали.

Як стверджувалося, п'ятьох українців затримали «у виключній економічній зоні Росії» неподалік від кримського мису Тарханкут.

2 квітня капітану рибальського судна «Норд» оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею «Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Раніше повідомлялося про те, що суд залишив капітана судна «Норд» під арештом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: