Кремль: звільнення Вишинського – не тема для обмінів із Києвом

Читать на русском
Кремль забув про Вишинського. РФ готова його забрати, а от міняти на українців не планує. Деталі знає Пєсков.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що керівник РІА «Новости Украина» Кирило Вишинський, підозрюваний в державній зраді, має бути негайно звільнений.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив, відповідаючи на запитання, чому Москва не хоче обмінювати Вишинського на політв'язня Кремля Романа Сущенка, повідомляє ТАСС.

Справа про держзраду: Вишинський назвав себе «предметом торгу»Глава «РІА Новини-Україна» Кирило Вишинський, вважає, що займався журналістикою, а не пропагандою.

«Ми вважаємо, що Вишинський має бути негайно звільнений, це не тема для будь-яких обмінів», – сказав Пєсков.

За його словами, арешт Вишинського – «це безпосереднє порушення взагалі всіх міжнародних правил, принципу свободи преси, бо фактично він заарештований за журналістську діяльність».

Нагадаємо, українські правоохоронці затримали Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

17 травня Херсонський міськсуд обрав для Вишинського запобіжний захід у вигляді арешту.

6 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Вишинському повідомили про ще одну підозру – в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.

Херсонський суд вже кілька разів продовжував Вишинському термін утримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

1 листопада Херсонський міськсуд продовжив Вишинському термін тримання під вартою до 28 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: