СБУ завершила розслідування справи Вишинського

Читать на русском
Служба безпеки України завершила розслідування кримінального провадження щодо директора РІА Новости-Украина Кирила Вишинського.

Служба безпеки України завершила розслідування кримінального провадження щодо директора РІА «Новости-Украина» Кирила Вишинського.

Про це в коментарі «Українським новинам» повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні можна говорити, що слідство щодо нього завершене. Матеріали готуються для передачі до суду», – відзначив Кононенко.

Кирило Вишинський був затриманий 15 травня за підозрою в державній зраді. Через два дні, 17 травня, Херсонський міський суд заарештував його на 2 місяці. Сам Вишинський заявив, що відмовляється від громадянства України й просить допомоги в президента РФ Володимира Путіна.

Слідство стверджує, що навесні 2014 року генеральний директор МІА «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов призначив Вишинського керівником українського представництва цієї структури. Потім журналіст поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА «Росія сьогодні» взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та приєднання півострова до Російської Федерації.

Після так званого референдуму Вишинський повернувся до Києва, де залучив підлеглих журналістів до написання матеріалів на користь «Л/ДНР».

Також нагадаємо, що Херсонський міський суд продовжив арешт директора РІА «Новости-Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, до 4 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: