Справа про держзраду: Вишинський назвав себе «предметом торгу»

Читать на русском
Глава «РІА Новини-Україна» Кирило Вишинський, вважає, що займався журналістикою, а не пропагандою.

Глава «РІА Новини-Україна» Кирило Вишинський, якого підозрюють в зраді, вважає, що займався журналістикою, а не пропагандою.

Про це він письмово повідомив канал RT, відповідаючи на питання журналістів, передані йому через адвокатів, пише Слово і Діло.

«Ми ніколи не займалися пропагандою, ми займалися журналістикою. У цьому можна легко переконатися, подивившись наші матеріали за весь час роботи, а це чотири з гаком роки, що я керую редакцією», - стверджує Вишинський.

«Складно собі уявити, що робота творчого колективу з порядку десяти чоловік може загрожувати суверенітету 40-мільйонної країни», - додав він.

Крім того, Вишинський сказав, що не здивується, якщо СБУ пред'явить йому нові звинувачення і припустив, що справу проти нього завели напередодні президентських виборів в Україні.

«Президент Порошенко натякає, що поверне тих, кого називали ймовірними кандидатами на мій обмін. Йому потрібно щось пред'явити виборцям. Я як "лякалка" і предмет торгу. Дуже доречно до виборів», - заявив Вишинський.

МЗС України не виключив обміну Сенцова на Вишинського.

Нагадаємо, 15 травня Вишинського оголошено підозру в державній зраді, він затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

СБУ опублікувала фото, виявлені під час обшуків російських нагород Вишинського, зокрема медалі від Міноборони РФ «За повернення Криму» і російського ордена «За заслуги перед Вітчизною».

Сам керівник РІА «Новини-Україна» визнав, що має російський паспорт.

Тим часом адвокат Вишинського подав апеляцію на його арешт. Журналіста взяли під варту на 2 місяці без права внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: