Порошенко подякував патріарху Варфоломію за позицію щодо Томосу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко подякував  Вселенському патріарху Варфоломія за незмінну позицію щодо надання автокефалії Українській православній церкві.

Президент України Петро Порошенко подякував Вселенському патріарху Варфоломія за незмінну позицію щодо надання автокефалії Українській православній церкві.

Як отримали самостійність церкви Східної Європи та що дасть Україні томос про автокефаліюТомос про автокефалію багато церков Східної Європи намагалися отримати протягом десятиліть. Що чекає на Україну з появою єдиної помісної церкви?

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення президента на сторінці в соцмережі Facebook.

«Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері. Разом із десятками мільйонів українських православних молюся за рішення про надання автокефалії, роблю і зроблю для цього все від мене залежне», - написав президент.

Патріарх Варфоломій заявив, що Українська церква отримає автокефалію, тому що це її право. Він додав, що не боїться погроз Росії щодо надання Томосу Україні.

У липні Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір надати автокефалію Української православної церкви. 19 квітня Верховна Рада 268 голосами народних депутатів підтримала звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію православної церкви України. Пізніше стало відомо, що Вселенський патріархат починає консультації з сестринськими церквами з питання надання автокефалії УПЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: