Канцлер Німеччини анонсувала виділення грошових надходжень Україні

Читать на русском
Вона додала, що Німеччина готова виділити додаткові кошти на суму майже 85 млн євро для покращення перспектив працевлаштування молодих українців шляхом професійної освіти, а також поліпшення житлової ситуації.

У майбутньому Україні варто чекати нових грошових надходжень від Німеччини.

Про це на спільному брифінгу з Петром Порошенко заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише «Слово і Діло».

До нас їде канцлер: Меркель і Порошенко обговорять Донбас і реформиВізит Ангели Меркель в Україну стане другим за останні 4 роки. Канцлер зустрінеться з президентом України Петром Порошенком.

«В області науки ми можемо сказати, що ми значно посилимо обсяг виділених коштів. Ми будемо створювати центри передового досвіду на суму 2 млн євро. Дуже важливо, щоб вчені мали шанс залишатися в Україні, а не виїжджати за кордон, могли б створювати прекрасну роботу», - заявила Меркель.

Вона додала, що Німеччина готова виділити додаткові кошти на суму майже 85 млн євро для покращення перспектив працевлаштування молодих українців шляхом професійної освіти, а також поліпшення житлової ситуації. У той же час президент України Петро Порошенко частина грошей, які Німеччина виділить на розвиток української економіки, підуть на будівництво дороги Запоріжжя-Маріуполь.

«В один із приїздів пані канцлер наголосила про рішення німецького уряду про виділення кредитів в 500 млн євро на підтримку української економіки. І сьогодні я озвучив пропозицію, яку було прийнято щодо того, що частина цих коштів повинна бути використана на кредит для побудови дороги Запоріжжя-Маріуполь, тому що нашим пріоритетом є і залишається розвиток інфраструктури звільненого Донбасу», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 1 листопада канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Україну, де зустрілася Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та керівниками фракцій у Верховній Раді. Під час візиту сторони обговорили ряд важливих питань, серед яких продовження санкцій відносно Росії, будівництво «Північного потоку-2» і вибори на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: