Депутати хочуть, щоб українські правоохоронці розслідували вбивство Захарченка

Читать на русском
Геращенко заявила, що українські правоохоронці мають відкрити кримінальне провадження відносно вбивства Олександра Захарченка.

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що українські правоохоронці мають відкрити кримінальне провадження відносно вбивства екс-ватажка бойовиків окупованого Донецька Олександра Захарченка.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала під час години запитань до уряду у Верховній раді у п'ятницю.

В ОРДО звинуватили західні спецслужби в убивстві ЗахарченкаУ ОРДЛО заявляють, що один з підозрюваних у вбивстві ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка зізнався в скоєному.

За її словами, напередодні вона разом і колегою Марією Іоновою отримали відповідь від Міністерства внутрішніх справ щодо відсутності відповідного кримінального провадження з цього приводу.

Геращенко зазначила, що після інциденту з масовим вбивством у Керчі українська прокуратура відкрила кримінальне провадження, але не зробила того самого, коли в окупованій Горлівці діти підірвалися на міні та інших вбивств на окупованих територіях.

Політик наголосила на тому, що окуповані Донецьк, Луганськ та Крим, це українська територія і закликала правоохоронців відкривати кримінальні справи по кожному вбивству, щоб сформувати відповідний реєстр і позиватися до міжнародних судів.

Нагадаємо, 31 серпня 2018 року ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Згодом у «ДНР» заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні «уряду» бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий «перший віце-прем'єр» Дмитро Трапєзніков.

У Росії у вбивстві Захарченка звинуватили Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: