Луценко розповів, скількох осіб незаконно прослуховувало НАБУ

Читать на русском
Луценко заявив, що щодо трохи менш ніж 100 осіб була знята інформація працівниками НАБУ без належного дозволу суду.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що йому відомі випадки незаконного прослуховування громадян працівниками Національного антикорупційного бюро.

Про це він розповів під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

«Прослуховування в нашій країні ведеться лише однією службою – СБУ. Але я знаю, коли НАБУ порушувало законодавство при проведенні знімання інформації із мобільних терміналів. Щодо трохи менш ніж 100 осіб була знята інформація працівниками НАБУ без належного дозволу суду», – сказав Луценко.

Він зазначив, що вирішення питання щодо надання НАБУ автономного права прослуховувати громадян під час проведення слідчих дій залишає за парламентом, головне, щоб таке прослуховування було законним.

«Питання, чи парламент надасть їм автономне право на прослуховування, я залишаю за парламентом. Може бути і так, і інакше ... Я і ні за, і ні проти. Мене це не особливо турбує. Мене турбує одне: щоб прослуховування СБУ чи окремо НАБУ було законним. Я проти будь-яких незаконних дій, чи мають носять локальний характер однієї служби, чи для всієї країни», – наголосив генпрокурор.

Зазначимо, в Україні право прослуховування має лише Служба безпеки.

Також генпрокурор пояснив різницю між справами Розенблата та першої заступниці голови ДМС.

Крім того, Луценко повідомив, що 4 грудня два високопоставці НАБУ, які координували операцію з надання хабара працівникам Державної міграційної служби, прибудуть на допит до ГПУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: