Коболєв незадоволений новою ціною на газ в Україні

Читать на русском
Голова Нафтогазу також зазначив, що поки не бачив остаточної версії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

У жовтні в Україні був встановлений рекордний рівень середньодобового видобутку газу.

Про це в понеділок, 22 жовтня, заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Ціна на газ для українців зросла: що раніше обіцяли політикиУкраїнці з 1 листопада платитимуть за газ на 23,5 відсотки більше. Що раніше з приводу вартості газу обіцяли політики, розбиралося Слово і Діло.

Він зазначив, що «Нафтогаз» вступає в опалювальний сезон 2018/2019 у хорошій формі з точки зору інфраструктури.

«У жовтні досягнули рекордного рівня видобутку за добу – близько 44 мільйонів кубометрів, це більш ніж 16 мільярдів кубометрів у річному вимірі. Запаси в ПСГ також достатні – близько 17 мільярдів кубометрів», – додав Коболєв.

Також він зазначив, що незважаючи на підвищення, ціна на газ в Україні істотно нижча за європейську ринкову.

«Паралельно з процесами в Україні є процеси, що відбуваються на ринку газу в Європі, які для нас є фактично еталоном ринкової ціни. На цьому ринку нещодавно відбулося суттєве зростання ціни. Те підвищення, яке зараз відбулося ... ціна в Україні для населення, однак, є істотно нижчою за європейську ринкову ціну газу, яка має бути в Україні», – сказав він.

Коболєв додав, що «Нафтогаз» вітає рішення уряду щодо підвищення ціни на газ в Україні, тому що воно важливе для продовження співпраці з МВФ та обслуговування зовнішніх боргів. Голова «Нафтогазу» також зазначив, що поки не бачив остаточної версії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: