ГПУ вивчатиме рішення суду про відсутність сім'ї в Демчини та матері його дітей

Читать на русском
Генпрокуратура отримала доступ до документів одного з райсудів Рівненської області в справі за заявою першого заступника голови спецслужби.
Генеральна прокуратура

Генеральна прокуратура отримала тимчасовий доступ до рішення суду з Рівненської області за заявою матері дітей першого заступника голови Служби безпеки Павла Демчини Ольги Воловчук.

Таке рішення ухвалила суддя Печерського районного суду міста Києва Ірина Литвинова, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо ймовірного незаконного збагачення Демчини. В межах цієї справи детективи склали йому проект підозри й скерували документ до САП. Однак перший заступник голови СБУ дізнався про цей факт до оголошення підозри й надіслав до ГПУ заяву про нібито притягнення детективами НАБУ завідомо невинуватої особи. Після цього прокуратура порушила провадження.

Під час розслідування детективи НАБУ отримували тимчасовий доступ до документів Володимерецького районного суду Рівненської області, а саме до рішення суду за заявою Воловчук про встановлення відсутності сімейних відносин у неї з Демчиною. Зазначена заява матері дітей першого заступника голови СБУ була задоволена.

У зв'язку з цим Генпрокуратура просила суд надати доступ до цього рішення з можливістю зробити його копії, а також до інших документів Володимерецького райсуду щодо запитів детективів НАБУ. Суддя клопотання задовольнив.

Водночас ГПУ подала ще одне клопотання в справі Демчини, а саме про доступ до матеріалів кримінального провадження НАБУ в справі про нібито незаконне збагачення першого заступника голови СБУ. Однак пізніше прокурор подав заяву про повернення клопотання на доопрацювання. Суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд відмовив ГПУ в доступі до документів НАБУ в справі Демчини. Раніше суд також відмовив Генпрокуратурі в доступі до проекту підозри першому заступнику голови СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: