ГПУ знову хотіла отримати доступ до документів САП у справі Демчини

Читать на русском
Генпрокуратура знову подала клопотання про доступ до документів Антикорупційної прокуратури, але потім його відкликала.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Генеральна прокуратура знову подала клопотання про тимчасовий доступ до документів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в справі за заявою першого заступника голови Служби безпеки Павла Демчини.

Однак пізніше ГПУ відкликала його на доопрацювання, йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, 8 жовтня прокурор Департаменту процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань Генпрокуратури, подав клопотання про надання тимчасового доступу до документів САП із можливістю виготовлення копій. Водночас вказаний прокурор подав до суду заяву про повернення зазначеного клопотання для доопрацювання.

Суд заяву прокурора задовольнив і повернув клопотання до Генпрокуратури на доопрацювання.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо ймовірного незаконного збагачення Демчини. В межах цієї справи детективи склали йому проект підозри й скерували документ до САП. Однак перший заступник голови СБУ дізнався про цей факт до оголошення підозри й надіслав до ГПУ заяву про нібито притягнення детективами НАБУ завідомо невинуватої особи. Після цього прокуратура порушила провадження.

Нагадаємо, суд відмовив ГПУ в доступі до документів НАБУ в справі Демчини. Раніше суд також відмовив Генпрокуратурі в доступі до проекту підозри першому заступнику голови СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: