Проект підозри Демчині повернули до НАБУ

Читать на русском
Підозру було передано антикорупційній прокуратурі 7 вересня. САП ознайомилася з 17 томами справи СБУшника та вимагає провести ще ряд слідчих і процесуальних дій.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула Національному антикорупційному бюро проект підозри заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині.

Підозри Омеляну, Петренку та Демчині. З чим пов'язана активність НАБУ?Під підозру в корупції потрапили заступник голови СБУ Павло Демчина, міністр юстиції Павло Петренко і міністр інфраструктури Володимир Омелян. З чим пов’язана активність Бюро, міркували експерти.

Про це ТСН повідомив заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає «Слово і Діло».

Підозру було передано антикорупційній прокуратурі 7 вересня. САП ознайомилася з 17 томами справи СБУшника та вимагає провести ще ряд слідчих і процесуальних дій, зокрема - допитати свідків, встановити джерела доходів близького оточення Демчини тощо. На зазначені дії НАБУ, згідно з процедурою, має 20 днів.

Крім того Кривенко зазначив, що САП так само турбує, що фігурант справи Демчина вже знає про підозру та її текст. Запевняє, що інформацію заступника голови СБУ отримав не від них, хоча НАБУ раніше звинувачувала прокурорів в розголошенні інформації.

Раніше НАБУ опублікувало інфографіку щодо справи Демчини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: