Франція виступила проти «виборів» у ОРДЛО

Читать на русском
Там також підкреслили, що Франція шкодує про відсутність прогресу в питаннях безпеки на Донбасі й висловлює глибоку стурбованість гуманітарною ситуацією.

Франція виступає проти проведення 11 листопада так званих «виборів» у «Л/ДНР» і закликає Росію не допустити ескалації напруженості на Донбасі.

«Вибори» в ОРДЛО: що робити з Мінськими домовленостямиУ Кремлі вирішили призначити так звані вибори в ОРДЛО на 11 листопада. Це пряме порушення Мінських угод. Як реагувати Україні, міркували експерти

Про це заявив у вівторок, 30 жовтня, офіційний представник МЗС Франції в зв'язку з майбутнім засіданням Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

На думку французької сторони, «вибори» на Донбасі «є посяганням на суверенітет української держави й суперечать зобов'язанням, ухваленим у межах Мінських угод».

«Як посередник у Нормандському форматі Франція закликає російську владу запобігти будь-якому рішенню, здатному спричинити поновлення напруженості на сході України», – відзначили в МЗС.

Там також підкреслили, що Франція шкодує про відсутність прогресу в питаннях безпеки на Донбасі й висловлює глибоку стурбованість гуманітарною ситуацією.

«Реалізація Мінських домовленостей, виконувати які взяли на себе зобов'язання як Росія, так і Україна, залишається єдиною можливістю для забезпечення мирного й довгострокового вирішення конфлікту, який триває майже п'ять років», – заявили в зовнішньополітичному відомстві.

Як очікується, Рада безпеки ООН проведе у вівторок о 23:00 за київським часом позачергове засідання щодо України. Засідання відбудеться за ініціативою західних країн.

Раніше у Франції затримали «високопоставленого втікача з України».

Також нагадаємо, Франція висунула Росії нове звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: