Вибори-2019: чи чекати появи нових облич в українській політиці

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

«Макрони» та молоді обличчя не з’являються в останні півроку. Вони з’являються, як правило, раніше. Всі чекали появи таких фігур в Україні до виборів-2019, але поки що ми їх не побачили.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, оцінюючи появу нових кандидатів для участі в президентських виборах.

«Нових облич в українській політиці ми реально не побачили. Це в основному старі обличчя. Ситуацію можна охарактеризувати так: маємо тих, хто вже реалізовувався в політиці, й тих, хто ще не реалізовувався. Гриценко, наприклад, – це стара фігура, яку достатньо добре всі знають, він тривалий час в українській політиці, але він ніколи не реалізовувався», – зазначив Дуда.

Він ніколи не був у представницьких інституціях, керівником фракції чи потужної політсили, яка мала своє представництво в органах влади, уточнив експерт.

Топ-20 політиків, яких українці обрали би президентом протягом останніх двох роківМи вивчали, як змінювалася електоральна підтримка більш ніж двох десятків політиків, що могли б стати президентом, порівнявши дані 14 досліджень двох соціологічних компаній.

«Також ми маємо кілька кандидатів, які на щось претендують, показують непоганий президентський рейтинг, але не мають належного досвіду», – підкреслив він.

«Великі очікування від Вакарчука, його завжди ставлять у соцопитуваннях як нове обличчя, але це те ж саме, що ставити будь-яку відому особу до цих опитувань», – додав політолог.

За його словами, запит на нові обличчя має місце, але є ще один аспект.

«Виборець, який приходитиме на виборчі дільниці, й виборець, який сьогодні відповідає на соцопитування, – це два різних виборці. Виборець, який приходить на виборчі дільниці, обов’язково оцінюватиме кандидатів щодо відповідності посаді. Поки що виборець радше оцінює емоційно, а потім більшою мірою буде оцінка відповідності посаді», – резюмував Андрій Дуда.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня 2019 року. Про намір балотуватися вже заявили Андрій Садовий та Мішель Терещенко.

За даними «Слова і Діла», рівень відповідальності мера Львова становить 39%. Досьє політика – за посиланням.

Також з'ясувалося, хто вже заявив про намір брати участь у виборах.

«Слово і Діло» писало про топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: