У Франції затримали «високопоставленого втікача з України»

Читать на русском
У Франції затримали фігуранта резонансної кримінальної справи з України, підозрюваного в шахрайстві й відмиванні грошей.

У Франції затримали фігуранта резонансної кримінальної справи з України, підозрюваного в шахрайстві й відмиванні грошей.

Згідно з повідомленням Європолу, затримання українця разом із трьома спільниками відбулося ще 5 жовтня неподалік Діжона в Бургундії, пише «Слово і Діло».

На його майно вартістю понад 4,6 млн євро наклали арешт, включно із замком, раритетним Rolls Royce Phantom і трьома картинами Сальвадора Далі.

В Європолі повідомили, що французька влада в січні почала розслідування підозрілих операцій, пов'язаних з придбанням замку вартістю 3 млн євро компанією з Люксембурга, кінцевим бенефіціаром якої виявився громадянин України, підозрюваний українською владою в корупції.

За даними слідства, затриманий українець зумів сховатися від правосуддя в Україні, підробивши свідоцтво про смерть. Надалі було встановлено, що підозрюваний виявився не лише живим, але й жив на широку ногу у Франції. Згодом ініційована у Франції справа була перекваліфікована з внутрішнього шахрайства на міжнародне відмивання доходів від корупційних злочинів.

В Європолі не розкрили імені затриманого українця.

Раніше українські правоохоронці передали на вимогу Франції громадянина Туреччини, який фігурує в справі про торгівлю наркотиками в особливо великих розмірах.

Також повідомлялося про затримання в Москві екс-міністра Миколи Рудьковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: