Росія готова втрутитися у вибори в Україні – Парубій

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив про спробу російського втручання у виборчу кампанію в Україні.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив про спробу російського втручання у виборчу кампанію в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент «РБК-Україна».

Вибори в Україні: чого чекати від Кремля в найближчі місяціПетро Порошенко висловив стурбованість з приводу втручання РФ в українські вибори. Більше про плани РФ і завдання України, знають експерти

Голова ВР нагадав, що наступного року в Україні пройдуть вибори президента та народних депутатів.

«Враховуючи, що РФ як один із важливих елементів використовує втручання у вибори, без сумніву, буде спроба втручання у вибори в Україні. В цей рік проходитимуть вибори – і президентські, і парламентські», – повідомив Парубій.

Нагадаємо, глава держави Петро Порошенко заявив, що президент Росії Володимир Путін намагається підірвати ситуацію в Україні перед президентськими та парламентськими виборами. «Тому що Путін розуміє, що війна на суходолі – на сході моєї країни чи в Криму – протягом останніх чотирьох років більше не приносить йому успіху», – підкреслив президент.

За словами Порошенка, Путін очікує, що успіху можна досягти під час виборів. «Він підриває стабільність усередині країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше, технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку «Супутник ТБ», RussiaToday і багатьох інших», – додав Порошенко.

Як повідомлялося, Порошенко розраховує на протидію втручанню Росії у вибори з боку Центральної виборчої комісії та спецслужб. Президент зазначив, що надходить інформація про плани Росії втрутитися у виборчу кампанію в Україні через систему дезінформації, фальсифікації та кібератак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: