ФСБ затримала ймовірного інформатора у справі Петрова та Боширова – ЗМІ

Читать на русском
ФСБ знайшла підозрюваного у продажу інформації про виїзди за кордон Олександра Петрова й Руслана Боширова, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері.

ФСБ знайшла підозрюваного в продажу інформації про виїзди за кордон Олександра Петрова та Руслана Боширова, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері.

Як пише «Слово і Діло», про це заявило поінформоване джерело російському виданню «Росбалт».

ЗМІ дізналися про розваги Боширова та Петрова перед отруєнням СкрипаляПередбачувані співробітники російських спецслужб Руслан Боширов і Олександр Петров провели «гучну» ніч в Лондоні перед отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

За словами співрозмовника агентства, затриманий працює в прикордонній службі ФСБ в Північно-Західному регіоні.

Його виявили в результаті масових перевірок приватних детективів і тих, хто продає виписки із закритих баз даних, у тому числі про перетин кордону, й затримали на робочому місці.

Крім працівника прикордонної служби, затримали ще працівника одного з підрозділів Федеральної податкової служби.

Однак джерело видання заявило, що всі порушені кримінальні справи ніяк не пов'язані із «солсберійськими туристами».

«У них ідеться про витік інформації щодо інших персон», – розповів він.

Журналіст, який розслідував справу Боширова і Петрова, терміново злишив Росію – ЗМІРосійський журналіст Центру управління розслідуваннями Сергій Канів, що перебував у команді розслідувачів, які встановлювали справжні особистості агентів ГРУ Руслана Боширова і Олександра Петрова, терміново залишив РФ.

Повідомляється, що в боротьбі з витоками ФСБ провела більш ніж 60 обшуків і порушила багато кримінальних справ за статтями про незаконне отримання та розголошення засекречених відомостей.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері – Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе Русланом Бошировим, насправді звати Анатолій Чепіга. Він полковник ГРУ й нагороджений званням «Герой РФ».

Колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні, заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича до Росії.

Другим підозрюваним, на думку журналістів, є військовий лікар і полковник ГРУ РФ Олександр Євгенович Мішкін. Журналісти виявили, що він неодноразово їздив в Україну, зокрема під час Майдану 2013 року, та до невизнаної Придністровської республіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: