Отруєння Скрипалів: одним із підозрюваних виявився полковник ГРУ

Читать на русском
The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу Руслана Боширова, одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів.

The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу «Руслана Боширова», одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів.

Ним виявився полковник ГРУ і «Герой Росії» Анатолій Чепіга.

Отруєння Скрипаля: ЄС схвалив нові санкціїКомітет постійних представників Євросоюзу затвердив новий режим санкцій у зв'язку зі справою Скрипалів.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Bellingcat.

Як повідомляється, журналісти шукали Боширова серед випускників військових училищ, де співробітників ГРУ готують для операцій за кордоном. Одним з таких училищ є ДВОКУ. Приблизно знаючи вік «Боширова», The Insider і Bellingcat переглянули фотографії випускників 2001-2003 років. На одній з них, зробленої в Чечні, вдалося виявити людину, яка його віддалено нагадує.

Як зазначає видання, у подальшому пошуку допоміг сайт самого училища, який опублікував список своїх випускників, які стали «Героями Росії». Серед них був Анатолій Чепіга. Виписка з системи «Російський паспорт» 2014 року підтвердила цю гіпотезу.

Раніше повідомлялося, що підозрювані владою Британії в замаху на екс-агента ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію раніше були заарештовані в Ніделандах.

Додамо, що в Британії заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.

Нагадаємо, у Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини «Новачок». Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: