З'ясувалося справжнє ім'я другого отруйника Скрипалів «Петрова»

Читать на русском

Група дослідників Bellingcat назвала справжнє ім'я «Олександра Петрова» - другого співробітника ГРУ РФ, якого підозрюють в отруєнні Скрипалів.

Ним виявився Олександр Євгенович Мішкін, пише «Слово і Діло».

Мишкін виявився військовим лікарем і співробітником ГРУ РФ.

Він народився 13.07.1979 року в селі Лойга, в Архангельській області. Закінчив одну з російських елітних військово-медичних академій, навчався на військового лікаря для російських військово-морських збройних сил.

Під час своїх медичних досліджень Мішкін був завербований ГРУ, а до 2010 року переїхав до Москви, де отримав друге ім'я, в тому числі новий ідентифікаційний номер і паспорт, під псевдонімом Олександр Петров.

В період 2011-2018 рр. Олександр Мішкін багато подорожував під своїм новим ім'ям. Bellingcat встановив, що Мішкін кілька разів їздив в Україну і в самопроголошену Придністровську Республіку. Один з останніх візитів в Україну відбувся під час подій на Майдані в грудні 2013 року.

На відміну від Анатолія Чепіги, дані «Петрова» зберегли більшу частину біографічних характеристик справжнього Мішкіна - наприклад, точну дату народження, ім'я і по батькові, і імена його батьків.

До вересня 2014 року Мішкін був зареєстрований в Москві за адресою Хорошевське шосе 76Б - адреса штаб-квартири ГРУ. Восени 2014 року Мішкін і Анатолій Чепіга перебралися в висококласні квартири.

Нинішнє звання Мішкіна невідомо, імовірно, він є підполковником або полковником.

Нагадаємо, раніше Bellingcat розкрило агента ГРУ РФ «Руслана Бошірова» - ним виявився Анатолій Чепіга. За даними ЗМІ, він був в Україні під час Майдану, а також отримав «Героя Росії» за операцію в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: