Кількість «Новичка» в Солсбері могла вбити 4 тисячі осіб – ЗМІ

Читать на русском
Спецслужби Великобританії підрахували, що кількість «Новичка» в флаконі від парфумів могла б убити 4 тисячі чоловік, повідомляє The Times з посиланням на джерела.

Спецслужби Великобританії підрахували, що кількість «Новичка» в флаконі від парфумів могла б убити 4 тисячі чоловік, повідомляє The Times з посиланням на джерела.

Чи підуть США на розрив дипломатичних відносин із Росією?США можуть розірвати торгівлю та дипвідносини з Росією, якщо країна протягом 90 днів не піде на позбавлення хімічної та біологічної зброї. Про загострення відносин між країнами говорили експерти.

Як повідомило джерело, речовина, яку застосували в Солсбері, була 100-процентним «Новичком» - вона в 5-8 разів токсичніша від бойових отруйних VX-газів, котрі вироблялися в Великобританії в середині минулого століття, пише «Слово і Діло».

За його словами, двоє російських агентів, звинувачених у скоєнні нападу в Солсбері, привезли таку кількість «Новичка», яка була здатна викликати «значну втрату життів».

Раніше повідомлялося, що британська поліція встановила підозрюваних у замаху на Скрипаля в Солсбері. Відомо, що ці люди залишили Великобританію на комерційному рейсі відразу після атаки. Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей назвала підозрюваних у отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії співробітниками Головного розвідувального управління Міноборони Росії.

Нагадаємо, що екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новичок», який виробляють в Росії.

Також відзначимо, отруту «Новичок» шукали в громадських туалетах Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: