Отруєння Скрипаля: ЄС схвалив нові санкції

Читать на русском
Комітет постійних представників Євросоюзу затвердив новий режим санкцій у зв'язку зі справою Скрипалів.

Комітет постійних представників Євросоюзу затвердив новий режим санкцій у зв'язку зі справою Скрипалів.

Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter, передає «Слово і Діло».

США назвали умови для скасування другого пакету санкцій у «справі Скрипалів»Сполучені Штати можуть відмовитися від запровадження другого, більш жорсткого пакета антиросійських санкцій у справі Скрипалів, якщо Москва виконає низку умов.

«Посли ЄС сьогодні (26 вересня – ред.) схвалили новий режим санкцій за хімічні атаки на тлі отруєння в Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки», – написав він.

Тайже Йозвяк зазначив, що повні санкційні списки поки не оприлюднені.

Раніше посилення санкцій проти Росії через отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері обговорили президент України Петро Порошенко та держсекретар із питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон.

Нагадаємо, що екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новачок», який виготовляють у Росії.

Раніше повідомлялося, що влада Швейцарії кілька років тому заарештувала й депортувала до Росії Олександра Петрова та Руслана Боширова, яких Британія звинувачує в березневому отруєнні агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: