Ветерани АТО взяли участь у Марафоні морської піхоти США

Читать на русском
Змагання щорічно відбуваються у Вашингтоні  й збирають тисячі військових з усього світу. Українські воїни-учасники АТО подолали дистанцію 10 км, ще четверо пробігли 42 км.

Українська команда воїнів-учасників АТО успішно фінішувала в двох забігах 43-го Марафону Морської піхоти США.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Укрінформ».

Четверо українців подолали дистанцію 10 км, ще четверо пробігли 42 км.

Старт на обох дистанціях відбувався одночасно, але в різних місцях, на коротку дистанцію – неподалік Конгресу США у Вашингтоні, на повний марафон – біля Пентагону в Арлінгтоні. Фінішували всі учасники біля відомого меморіалу Iwo Jima, присвяченого загиблим воїнам Морської піхоти США.

Нагадаємо, раніше Національна команда України фінішувала на «Іграх нескорених-2018». У активі збірної України 20 медалей: 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі. Вперше «Ігри нескорених» пройшли в 2014 році в Лондоні.

Цьогоріч у змаганнях беруть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: