«Ігри нескорених»: ще одна медаль для України

Читать на русском
Юрій Дмитренко виборов срібну медаль у метанні диска на змаганнях Ігри нескорених у Сіднеї. Це вже 10 медаль для України.

Українець Юрій Дмитренко виборов срібну медаль у метанні диска на змаганнях «Ігри нескорених» (Invictus Games) у Сіднеї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Міністерство оборони в Twitter.

«Ігри нескорених»: історія змагань та участь УкраїниInvictus Games – паралімпійські змагання для інвалідів війни, засновані принцем Гарі. Українська збірна бере в них участь вперше.

Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян розповів, що Юрій Дмитренко служить у патрульній поліції.

Також виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун написала в соцмережах, що «ранок починається зі срібла».

Нагадаємо, у скарбничці збірної України три золоті, чотири срібні й три бронзові нагороди.

«Ігри нескорених» (Invictus Games) – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі. Уперше Ігри нескорених пройшли в 2014 році в Лондоні.

Цьогоріч у змаганнях беруть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: