РНБО анонсує масштабні навчання в Азовському морі

Читать на русском
Україна нарощує морські сили, значно посилює берегову охорону і авіаційну компоненту. Українські військові планують провести широкомасштабні навчання в Азовському морі.

Українські військові планують провести широкомасштабні навчання в Азовському морі.

Як передає «Слово і Діло», про це на прес-конференції в четвер, 4 жовтня, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє Укрінформ.

МВС збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря - АваковЗа словами міністра, з цією метою була відкрита частина водолазних пошуково-рятувальних робіт. Вона укомплектована чотирма плавзасобами, всього там буде працювати 54 людини.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів про те, що Росія планує провести навчання незабаром в Азовському морі і які дії України будуть у зв'язку з цим.

«Хочу надати інформацію, про яку я нікому ще не розповідав, що українські військові також планують провести серйозні вчення в Азовському морі», - сказав Турчинов.

Він зазначив, що в Азовському морі у відповідь на дії Росії відбувається нарощування військових компонентів. За його словами, нарощуються морські сили, значно посилюється берегова охорона і авіаційна компонента. Турчинов також зазначив, що Україна готова відповідати на будь-які провокації.

Як повідомлялося, в кінці вересня ВМС завершили військові навчання в Азовському морі.

Раніше українське пошуково-рятувальне судно A500 Донбас і морський буксир A830 Корець пройшли з Одеси до Бердянська, де стали основою нової військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: