Справа аеропорту «Одеса»: НАБУ надіслало міжнародний запит до Латвії

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують розслідувати справу про заволодіння комунальним майном Одеси.

У межах справи про можливе незаконне заволодіння комунальним майном аеропорту «Одеса» детективи НАБУ хочуть перевірити рух коштів на рахунку двох офшорів Velafichita Holdings LTD і Сarosan Trading LTD.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що Odessa airport development Ltd є засновником ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент», яке володіє ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса». Детективи встановили, що Odessa airport development Ltd отримало від Velafichita Holdings LTD $15,52 мільйона. Зазначені кошти були переведені на рахунок ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент», яке внесло їх до статутного капіталу ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Крім того, Odessa airport development Ltd отримало $587,7 тисяч від белізького офшору Klaveto Enterprises LTD, які йому перерахувала фірма Carosan Trading LTD.

У зв'язку з цим детективи вирішили перевірити рахунки та документи Velafichita Holdings LTD, Klaveto Enterprises LTD для встановлення або спростування причетності бенефіціарів офшору до можливого вчинення кримінального правопорушення. Для цього їм необхідно надіслати запит про міжнародну допомогу до Латвії для надання доступу до документів банку Regionala investiciju banka, в яких у офшорів відкриті рахунки.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд тимчасово заборонив АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса».

Раніше власники аеропорту «Одеса» знову намагалися повернути його під контроль.

Як відомо, НАБУ відкрило справу щодо суддів ОАСК у справі можливого одержання неправомірної вигоди за повернення в управління власникам аеропорту «Одеса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: